divendres, 20 d’abril del 2018

LES NOSTRES RECOMANACIONS PER SANT JORDI

S’atansa Sant Jordi i qui més qui menys regalarà un llibre en aquesta diada. A Iniciatives i Programes, hem fet un petit recull de recomanacions i ens ha sortit una llista del més eclèctica. Us en fem cinc cèntims...


1. “CÓMO SOBREVIVIR AL APOCALIPSIS ZOMBI CON TU MADRE"

Llegir cansa, de fet quant ets adolescent fins i tot la vida cansa. T’aixeques cansat, vas a l’institut mig adormida, dines per que t’hi obliguen i encara hi ha il·lusos que pretenen que llegim?!?!

Per sort sempre hi ha un raconet per l’humor, un bon motiu per motivar a la lectura un hàbit que si adquirim en aquest període de la vida ens donarà molts bons moments al llarg de la nostra cansada existència...

2. “INSTRUMENTAL” 

Un llibre colpidor que aborda el tema de la pederàstia i de les seqüeles que deixa en les víctimes de per vida. Es tracta de la historia autobiogràfica d’un noi que va ser víctima dels abusos sexuals d’un adult quan era nen.

L’autor, James Rhodes és un pianista britànic que també és conegut com a activista en la denúncia sobre els abusos sexuals en la infància. James Rodhes ens ofereix en el seu llibre un clar exemple de com ser violat no es pot comprendre fins que no pasen molts anys i llavors com ell diu la teva vida ja és un infern.

3. “NOVA IL·LUSTRACIÓ RADICAL”

Una recomanació per totes aquelles persones que fem intervenció educativa amb joves i sovint constatem la temptació de caure en renunciar a millorar les condicions de vida en base a l’educació, la ciència i el saber o la renuncia social a la política com a construcció d’un projecte col·lectiu.

Marina Garcés és Filosofa i professora de la Universitat de Saragossa, amb aquest llibre provocador i a voltes corrosiu ens proposa una revitalització de l’esperit de la il·lustració. Garcés ens convida a reprendre les preguntes fonamentals sobre el sentit i la dignitat de la vida.





4. “EL CINE. UN ENTORNO EDUCATIVO. DIEZ AÑOS DE EXPERIENCIAS A TRAVÉS DEL CINE”

Amb exemples de la seva vida professional un grup de professors i professores coordinats per Saturnino de la Torre, ens proposen diferents experiències educatives per dur a terme amb nens i nenes i adolescents. El cinema com a recurs audiovisual té un gran poder motivador i d’atracció.

L’estudi de vàries pel·lícules així com l’amplia mostra amb la que es tanca el llibre ofereix un material molt valuós per treballar valors educatius, socials i d’integració i tolerància des del cine.



5. “QUERIDA IJEAWELE. COMO EDUCAR EN EL FEMINISMO”

La Chimamanda Ngozi Adichie és una novel·lista, dramaturga i feminista Nigeriana. Amb aquest brevíssim llibre en forma de carta a una amiga que acaba de tenir una filla, Chimamanda li fa arribar els seus consells per educar a la nena com a feminista. Finalment la conclusió que acabarem traient és que educar en el feminisme és senzillament educar en justícia i igualtat.

Excel·lent per regalar a mares i pares novells, però també a educadors i educadores.


6. “VOCES DE LA EDUCACIÓN SOCIAL”

Promoure un exercici d’anàlisi i reflexió entorn a conceptes, idees i paraules vinculades al camp social i educatiu, i iniciar trobades mitjançant la paraula i la veu que ajudin a incrementar el patrimoni d’un camp en construcció, son els dos propòsits pels quals s’elabora aquest llibre.

Son 35 veus de professionals vinculats a l’educació social que ens conviden a recórrer i endinsar en les seves propostes.



7. “EL TRESOR DE LILITH”

Bonic conte de Carla Trepat Casanovas que transmet una visió positiva del plaer, la mestruació i la sexualitat de forma que les nenes puguin potenciar la seva autoestima i respecte cap a elles mateixes. Sent un reivindicació de la bellesa i riquesa del cos femení, escrit amb delicadesa i de forma metafòrica.

El llibre que ofereix una guia didactica amb eines, recursos i reflexions per a l'acompanyament en l'educació de la sexualitat de les nenes, elaborat per la psicòloga Anna Salivia Ribera, especialista en salut sexual.

Ideal per regalar a dones, homes, nens i nenes a partir de 5 anys!


 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars